Yeniler

5 öğün yemek yemekle doymak her zaman mümkün omayabiliyor zaten bugünlerde


Haftalar aylar ve yıllar geçtikten sonra gözünün üstünde kaşın var, dertli dertsiz başın var, iyi pişmemiş aşın var bari ocağın altını yak zühtü, samanlıktan kaldıramazsın samanı sonra.

Ama yine de şu var:



İspanya, kulüplerin hesaplarının açıklanması ve şeffaflık yolunda önemli adımlar atmış ve belli standartlar getirmiş olsa da taşlar henüz tam oturmadı. LFP sağolsun, “competiciones” diye bir kalem yaratmış, herkes neredeyse her istediği geliri bu sınıfa yazabiliyor. Kulüp, özellikle harcamalar açısından detaylı bir rapor yayınlamasına karşın gelirlerde standartlara pek uyum sağlamış değil. Açıkçası bazen eldeki veriler yetersiz kalıyor ve sınıflandırmada varsayımlar yapmak zorunda bırakıyor.
Kulüplerin birbirleriyle karşılaştırmasını yapabilmek için bir standart gerekli. Klasik 3 ayaklı modeli kullanıp gelirleri 3 sınıfta inceleyeceğiz:
Maç günü gelirleri tüm bilet ve kombine satışlarının yanı sıra varsa üyelik aidat ve ücretlerini, maç programı satışlarını ve eğer kulüp yapıyorsa stadyumdaki yiyecek-içecek satışlarını kapsıyor.
Yayın gelirleri, maçların yayın hakları karşılığında kazanılanları içeriyor. Avrupa Kupaları için UEFA’dan gelen paranın tümü(ŞL ve AL finalinin hasılat payları hariç) bu kalemde.
Ticari gelirler ise kulüplerin ürün satışı, sponsorluk, reklam, stadyum ve müze turları, kira gelirleri, özel maç veya özel turnuvalara katılım ücretleri gibi gelirlerden oluşuyor.
[DAĞILIM]
Bu üç ayak birbiriyle ne kadar dengeliyse kulübün gelir yapısı o derece sağlıklı anlamına geliyor. Bir kaleme bağımlı olmak, o alandaki bir aksilikte kulübe ciddi zarar verebiliyor. Örneğin, kazara Türkiye’de havuz dağılırsa Anadolu Kulüpleri’nin düşeceği durum düşünülebilir.
Gelir önceki yıla göre 28 milyon avro arttırılırken ana motor yine ticari gelirler, özellikle sponsorluklar oldu. Dünyayı saran ağları her geçen yıl daha da büyüyor. Yayın geliri Şampiyonlar Ligi nedeniyle gerilerken maç günü gelirleri yükseldi.

Futbol Evi Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.